Skip to content

Friese Coop en A’Damse AH mooiste supers

PURMEREND – De Coop aan de Bleeck in Stavoren en de Albert Heijn in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam zijn verkozen tot mooiste supermarkten van het land.

Op het Supermarktvastgoedcongres zijn de winnaars bekendgemaakt. De jury was onder de indruk van het Coop-pand in Stavoren dat pal aan het water ligt. Ook de vele ramen aan de voorkant springen in het oog. Van onder tot boven aan de nok is de glaspartij 12 meter.

13 panden

De Albert Heijn in de Amsterdamse Jan Evertsenstraat heeft volgens de jury de buurt een sterk verbeterde uitstraling gegeven omdat 13 ‘oude’ panden tot één supermarkt zijn getransformeerd.

Supermarktformules

Er waren 23 inzendingen van 10 supermarktformules.  De afgelopen weken heeft de vakjury het land doorkruist om de 23 locaties te beoordelen. Aan de hand van 50 criteria zijn de locaties onder de loep genomen ten aanzien van functionaliteit en vormgeving. De verkiezing heeft als doel om de aandacht voor architectuur en vormgeving bij de ontwikkeling van supermarktvastgoed te vergroten. De vakjury bestond uit juryvoorzitter Aart Jan van Duren (Bureau Stedelijke Planning), Peter ter Hark (Retail Prospect), Gertjan Slob (Locatus),Jeroen Verwaaijen (Strabo) en Brian Scott (onafhankelijk architect).
De zes genomineerden waren:

Jan Linders, Raadhuisstraat, Venray
Dirk, 2e Hugo de Grootstraat, Amsterdam
Albert Heijn, Jan Evertsenstraat, Amsterdam
Jumbo, Wagenerf, Oudewater
Vomar, Kemphaanstraat, Wormer
Coop, Bleeck, Stavoren